0,00 kr
Forstørr bilde
Postflyet
Postflyet

Postflyet

Artikkelnr:
9788281402300
Forfatter::
Antoine de Saint-Exupéry (S-E)
Oversetter::
Jon O. Lorentzen
sider:
118
Innbinding:
Mykbind
Utgivelsesår:
2017
Format:
130 x 205
I salg:
Medio oktober
Språk :
Bokmål
Lagerstatus:
1000+
Pris:
289,00 kr
265,00 kr
Antall:

Ønskeliste

Logg inn eller registrer deg for å benytte ønskelister.

Antoine de Saint-Exupéry 

Fransk forfatter og flyger. Saint-Exupéry forsvant under et rekognoseringstokt for de allierte under den 2. Verdenskrig. Før krigen hadde han blitt berømt i Frankrike som flyger. Hans forfatterskap – og da særlig barneboken Le petit Prince (1943) oversatt til over 250 språk og til norsk av Inger Hagerup, Den lille prinsen (1962) – gjorde ham til nasjonalhelt i Frankrike. 

Courrier sud er Saint-Exupérys første roman, utgitt i 1929,
og ble en umiddelbar suksess, og solgte i over 2 millioner eksemplarer. Journalisten og forfatteren André Beucler skrev i La Nouvelle Revue Francaise Librairie Gallimard, mai 1929: 

«Denne første romanen ble en suksess som sporet Saint-Exupéry til å fortsette langs denne veien, parallelt med sin karriere som flyger.» 

I romanen Courrier sud ser Saint-Exupéry tilværelsen i fugleperspektiv, med døden tett på. Forfatteren mediterer over livet, ser på kloden og spør seg hva all verdens rikdom og makt er verd – en eksistensiell rapport over det landskapet piloten betrakter under seg. 

Vi får ta del i pionér flygernes enorme innsats og risiko. Hvordan mange av dem omkom i flystyrt på grunn av motorhavari og dårlig vær. 

Fransk litteraturhistorie har omtalt Courrier sud, og hans flygerromaner, som «lyrisk dokumentarisme», hvor vi møter den teknologiske tidsalder og de første tegn på globalisering og
økt kommunikasjon mellom verdensdelene. 

Courrier sud er oversatt til norsk av Jon O. Lorentzen

 Produkter

Eks mva
Handlekurv
Ingen varer i kurven
Informasjonskapsler
X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt.