0,00 kr
Forstørr bilde
The Elephants Have Beeing Singing All Along Elefantene har sunget hele tiden
The Elephants Have Beeing Singing All Along Elefantene har sunget hele tiden

The Elephants Have Beeing Singing All Along Elefantene har sunget hele tiden

Artikkelnr:
9788281402133
Forfatter:
Ren Powell
Gjendikter:
Eirk Lodén
Sider:
116
Innbinding:
Stivbind
Utgivelsesår:
2017
Format:
130 x 205 mm
Lagerstatus:
100+
Pris:
278,00 kr
250,00 kr
Antall:

Ønskeliste

Logg inn eller registrer deg for å benytte ønskelister.

The Elephants Have Beeing Singing All Along
Elefantene har sunget hele tiden dreier seg om å finne ord for og fange inn livserfaringer i grenselandet mellom det konkrete og det mer abstrakte. Språk og skrift er vesentlige innslag i jakten på det autentiske og blir som nøkler til å åpne avstengte rom, samtidig som språk og skrift gir dybde og perspektiv bortenfor det som fortoner seg som overflate. I denne diktsamlingen viser Ren en modnet og avklart holdning til omgivelsene, både de indre og de ytre. 

I Eirik Lodéns etterord ser han Powells diktning i et større perspektiv. Det er mange interessante observasjoner og refleksjoner rundt hennes forfatterskap, og det åpner for en større forståelse av hva hun har på hjertet. Sinnstilstandenes pendelbevegelser har vært et gjennomgangstema i Ren Powells poesi. Det kan handle om alt fra det de fleste opplever som i bunn og grunn udramatiske humørsvingninger og stemningsskifter, til det som patologien i dag kaller bipolar lidelse, med voldsomme kast fra euforisk mani til tung depresjon og vice versa. 

---------------

Ren Powell ble født i USA i 1966. Hun har bodd i Norge i 24 år og ble norsk statsborger i 2014. Hun har studert språk og teater, har doktorgrad i skrivekunst fra Lancaster University og arbeider i dag som forfatter og oversetter. Powell underviser på Vågen videregående skole og på Departement of English, Master Studies ved Prescott College i Arizona.

Eirik Lodén ble født i Stavanger i 1975. Han debuterte som lyriker i 1993 med Preludium. Dikt og gjendiktninger, og i 1996 kom Svaner til Stratford. Nye dikt og gjendiktninger. Han har også gjendiktet Ren Powells forrige diktsamlinger, Mixed States/Rødøret terrapin (2004) An Intimate Retribution/En intim gjengjeldelse (2009) og An Elastic State of mind: D.L.D.´s Autography in Poems/En elastisk sinnstilstand: D.L.D.s selvbiografi i dikt (2012) til norsk. Lodén er doktorgradskandidat i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Han har ellers vært aktiv som frilans litteraturkritiker i Stavanger Aftenblad, Morgenbladet og Dag og Tid.

 Produkter

Eks mva
Handlekurv
Ingen varer i kurven
Informasjonskapsler
X
Vi bruker informasjonskapsler. Dersom du fortsetter å bruke denne siden godtar du at informasjonskapsler blir brukt.